søndag 13. november 2016

Årvolldammen med tap i første og andre runde, men kampen fortsetter...

Frem til torsdag kjempet alle partiene i Bjerke bydel for å redde Årvolldammen fra Bymiljøetatens tyrani.  På torsdag brøt Arbeiderpartiet med vår samlede kamp, og stemte imot ALLE de andre partienes felles kamp for å redde Badedammen og Sletta fra overivrige byråkrater.

Fram til nå har vi stått samlet alle partiene mot en prosess som i praksis har vært som en monolog med ensidig informasjon og svært, svært liten evne til å ta innover seg forslag og ideer fra lokalbefolkningen. Fortsatt står SV, Rødt, V, Frp, MdG og Høyre samlet i kampen. I praksis betyr det at det eneste partiet som bryter med enigheten, som bryter med sine egne velgere, er Arbeiderpartiet. Det betyr at det tross alt ble flertall for kampen mot en dårlig prosess med dårlige løsninger.

Likevel, dette var et stort skudd for bauen, og kan være årsaken til at prosessene får gå videre uten endring. Det at Arbeiderpartiet brøt ut, fjernet de vår felles front så nå kan vi ikke si at lokalbefolkningen og de lokale partiene står samlet. Når Arbeiderpartiet etter siste valg representerer nesten 50% av velgerne i Bjerke bydel, så betyr deres støtte til prosessen at nesten halvparten av Bjerkes innbyggere tas til inntekt for at her er alt som det skal og bør være. Når vi vet at vi i denne prosessen jobber opp mot et mandat gitt til Bymiljøetaten fra bl.a. EU, så betyr det ethvert tilbakeslag kan være tungen på vektskålen som trekker skipet ned. Vi vet at vi fra før kjemper en kamp med svært dårlig odds.

Første runde gikk alltså tapt gjennom en svært dårlig og mangelfull KVU.
Andre runde gikk tapt fordi vi mistet enstemmigheten da Arbeiderpartiet sviktet oss alle.
Kanskje kan vi si at vi vant tredje runde, fordi alle andre partier står bak oss og sikret flertall.Dette ser ut til å bli en lang kamp. Hvis ikke Bymiljøetaten selv tar til fornuft, blir nok saken tatt opp på Rådhuset, både i Byrådet og i Bystyret, og kanskje sågar som innbyggerforslag. For en ting er sikkert: Badedammens Venner gir seg ikke så lett!

Her er det bare å brette opp ermene. Når Arbeiderpartiet nå brøt ut, så oppstår det likevel en ny mulighet. Hvis vi klarer å eksalere så stor misnøye med at partiet viser en slik forakt for sine egne velgere, så kan vi kanskje få de til å snu. Politikerne på Rådhuset, er ikke de samme som i bydelen. Trues partiet av velgerflukt, så vil de nok snu. Bedre å snu i tide. Det pleier Arbeiderpartiet å gjøre.

Husk at ALLE andre partier i bydel Bjerke står samlet. Det er bare å velge seg nytt parti ved neste korsvei, og det er helt greit om du gir lyd fra deg nå, om du så planlegger. Du kan kommentere på Oslo Arbeiderpartis Facebook side, du kan sende mail til Oslo Arbeiderparti, eller ringe dem å si din mening.

Alternativt kan du stemme noe annet ved neste valg. Menyen av partier som støtter kampen for Badedammen er stor... SV, Rødt, MdG, V, Frp og Høyre.