tirsdag 5. januar 2016

Mitt nye teater – Bystyresalen

I oktober fikk jeg delta på konstitueringen av det nye Bystyret, som skal styre byen de neste 4 år. Det var en fin opplevelse, men også en åpenbaring. Kanskje burde jeg ha tatt turen innom bystyresalen før. Jeg har jo vært innom flere ganger på Stortinget, men bystyresalen der hadde jeg ikke vært før. Litt rart kanskje, men likevel.

Det første inntrykket jeg får når jeg kommer inn i salen (før møtet har begynt, og mens folk surrer rundt, snakker og finner plassene sine) er at dette er jo et teater. Bystyresalen, er akkurat som Stortinget, utformet som et teater. Her skal det altså avholdes forestillinger.

Og det er jo faktisk akkurat det som skjer. Nesten alt som skjer i bystyresalen er et skuespill. Om ikke selve manuset er skrevet i forkant, så er avstemmingene det. Det er «ingenting» avgjørende som skjer i bystyresalen. Det har allerede skjedd. I komiteene, i Byrådet og i de lukkede rom.

MERK! Det er ingenting galt i det. Det er tross alt bedre at man snakker sammen på ordentlig vis når man faktisk skal finne frem til gode løsninger. Tviler på at verden hadde blitt så mye bedre om diskusjonene hadde skjedd helt åpent i bystyresalen. Men det er viktig å vite slikt, for skal du påvirke så må du inn i prosessene mye, mye før. Når diskusjonene kommer opp til overflaten, da er posisjonene allerede tatt.

Har du saker du vil at jeg skal ta opp i bydelen eller i bystyret eller med byrådet, så gi meg beskjed, Send meg email på kenneth.eriksen@oslobystyre.no