mandag 10. august 2015

Valglokalene er åpne ! Nå kan du gå å stemme !

Mandag 10. august åpnet forhåndsstemmelokalene rundt omkring i byen. Hvis du allerede vet hva du skal stemme, så er det liten grunn til å vente. Bare å gå og gjøre det. Jeg kjenner at sjarmen med å stå i kø uten for valglokalet på valgdagen, den sjarmen synes jeg er litt borte. Så jeg har stemt allerede.

I år er jeg kandidat til både bystyre og bydelsutvalg, så i år blir det litt ekstra spesielt for meg. Det blir helt klart en skikkelig valgvake, og så blir det spennede å se om jeg får nok personstemmer til å representere Høyre i Bystyret.

Jeg tipper jeg trenger ca. 2.000 personstemmer (enten kryss eller slengere - se under) for å komme inn. Det er overkommelig, men slettes ikke enkelt. Jeg er helt avhengig av alt velgerne krysser meg inn eller skriver navnet mitt på sin stemmeseddel. Jeg har ikke sikker plass, så uten handling, ingen H63 - Kenneth Eriksen - inn i Bystyret.

Derfor er det viktig å huske på at et kommunevalg er mer en partienes program. Det er også et personvalg hvor du velger hvilke personer du vil at skal styre de neste fire årene.

Visste du dessuten at du kan stemme på personer fra forskjellige partier, såkalte slengere?
Hvis du skulle stemme på et annet parti enn Høyre, så kan du fortsatt stemme på meg.
På siste side på stemmeseddelen kan du føre opp navn på personer fra andre partiers lister.


Ikke glem meg, når du står i valglokalet.
Skriv inn Kenneth Eriksen, så gir du meg en personstemme.


Stemmene som gis partiene avgjør hvor mange representanter hvert parti får. Personstemmene påvirker hvem av partiets representanter som får partiets plasser i bystyret. Kjemper du for idretten så bør du gi din personstemme til de som kjemper for din sak, uavhengig av hvilket parti du velger. Stemmer du Arbeiderpartiet kan du fortsatt gi meg din personstemme, slik at jeg kan kjempe for idretten i bystyret - helt uavhengig av hvem som faktisk vinner den politiske makten i byen.


Stemmer du Høyre, så må du ikke glemme å krysse av på listen, på plass nr 63. Jeg trenger din personstemme for å rykke oppover i "køen". Får jeg en personstemme mer enn de andre så kommer jeg inn i Bystyret.

Ikke glem meg, når du står i valglokalet. Husk å krysse på H63


Kommunevalget er et personvalg - Stem på H63 - Kenneth Eriksen