mandag 24. august 2015

Også borettslag kan få tippemidler!

Visste du at borettslag også kan få tippemidler? Lager du binger, setter opp baskeball-kurver, klatrestativ eller setter du opp bordtennisbord i bakgården, så kan det hende du kvalifierer til tippemidler for nærmiljøanlegg.

Nærmiljøanlegg er anlegg eller områder tilrettelagt for egenorganisert fysisk aktivitet, hovedsaklig i tilknytning til bområder. Områdene skal være fritt tilgjengelige og beregnet på egenorganisert fysisk aktivitet, primært for barn og ungdom, men også for lokalbefolkningen forøvrig.

Jeg tror dette er en underkommunisert mulighet. Inntil 50% av kostnadene kan ditt borettslag eller sameie få dekket via tippemidler hvis man videreutvikler og tilrettelegger fellesarealene for fysisk aktivitet. Hvilket borettslag vil vel ikke det. Høres ut som en vinn-vinn-situasjon!

Les mer om Spillemidler og nærmiljøanlegg her

Det er ikke bare borettslag og idrettslag som kan benytte seg av slike tilskudd. Det kan kommune og skoler gjøre også. Er man litt oppmerksom, så kan faktisk skolens utearealer bli finansiert 50% av spillemidler. FAU, her er det bare å kaste seg uti, planlegge, skissere og så presentere Rektor for et godt case hvor skolen får det dobbelte igjen for pengene.

I tillegg til dette så har vi i Oslo en egen post i kommunens budsjett som er avsatt til nærmiljøanlegg. Som regel settes det av en sum, også kommer søknadene ila året. Alt er ikke fastsatt på forhånd når det gjelder nærmiljøtilskuddene. Det betyr at det kan fortsatt finnes penger til alle med gode prosjekter. Det er bare å søke og se hva som skjer. I revidert budsjett for 2015 så la kommunen inn 20 millioner ekstra kroner til nettopp nærmiljøanlegg - så det finnes penger å fordele.

Det finnes løsninger der ute. Man må bare kjenne til dem, lete etter dem og benytte seg av dem.
Eller du kan spørre meg, så skal jeg gjøre mitt beste for å hjelpe.
Barn og unge i aktivitet med store smil - det er målet !