torsdag 2. juli 2015

JA til ny kunstgressbane på Tonsenhagen !

Det trengs en ny kunstgressbane på Tonsenhagen. Der ligger det en grusbane allerede, som enkelt kan gjøres om til kunstgress. Hvordan kan jeg si at det trengs en ny bane? Det henger sammen med aktiviteten i Årvoll IL.

Årvoll IL har over lengre tid vist seg som en stabilt godt drevet klubb, noe medlemstall og antall påmeldte lag i seriespill viser. Årvoll IL har mer enn fotball å by på, men fotballavdelingen er nå blitt så stor at banekapasiteten er sprengt. Så sprengt er det at Årvoll IL selv satte igang sin egen innsamlingsaksjon, fikk inn en million kroner, og bygde sin egen lille 7'er bane.

I Oslo Fotballkrets lages det kalkyler for å måle anleggskapasitet opp mot reellt behov i klubbene. Årvoll IL har i 2 sesonger på rad nå vært så presset at flere av klubbens lag må spille sine kamper på naboklubbens (Linderud ILs) arena. Derfor har da også Oslo Fotballkrets, sammen med Oslo Idrettskrets og Bymiljøetaten, anbefalt at grusbanen på Tonsenhagen gjøres om til kunstgress.

Jeg har også gjort en analyse av idretten i Bjerke bydel, som jeg presenterte på politisk aften den 18. juni. Der redegjør jeg for at Årvoll IL og Halse/Løren IL er to idrettslag med tilgang på mange frivillige krefter til støtteapparat. Dette er klubber som hemmes av begrensninger i sine anlegg. Får disse klubbene mer og bedre anlegg, så vil de klare å skape ytterligere aktivitet for barn og unge.


Jeg støtter fotballen, jeg støtter Årvoll IL, og jeg støtter fornuftige annleggsinvesteringer for idretten, spesielt når vi har fakta på bordet som sier at det trengs og at det vil skape ytterligere aktivitet.

JA til ny kunstgressbane på Tonsenhagen !