torsdag 2. juli 2015

JA til enda en ny kunstgressbane på Kalbakken !

Det trengs enda en ny kunstgressbane på Kalbakken. Det er allerede en kunstgressbane der, men Grei og Groruddalen trenger flere fotballbaner. Det er mye egnet areale tilgjengelig som allerede i stor grad benyttes til ulike idrettslige aktiviteter. Det er enkelt å legge til en kunstgressbane til, ved siden av den som allerede er der.


Hvordan kan jeg si at det trengs en ny bane? I Oslo Fotballkrets lages det kalkyler for å måle anleggskapasitet opp mot reellt behov i klubbene. Nesten alle klubber i Groruddalen er presset på banekapasitet når det gjelder fotball. Mange vil spille fotball, og mange får ikke lov, fordi det ikke er plass til flere.

Grei har vist i mange år at det er et idrettslag med tilgang på mange frivillige krefter til støtteapparat og liknende funksjoner. Jeg mener at om Grei får mer og bedre anlegg, så vil de klare å skape ytterligere aktivitet for barn og unge.

Nå er det flere (tilfeldige) omstendigheter som faller sammen i tid. Den eksisterende banen er slitt og trenger rehabilitering og lysanlegg. Grei som klubb fyller 100 år i 2019. Hvorfor ikke slå disse omstendighetene sammen og gjør 2019 til en begivenhet som vil gavne barn og unge på Kalbakken og i Groruddalen i mange år fremover? La oss bygge enda en kunstgressbane på Kalbakken!


Jeg støtter fotballen, jeg støtter Grei, og jeg støtter fornuftige anleggsinvesteringer for idretten, spesielt når vi har fakta på bordet som sier at det trengs og at det vil skape ytterligere aktivitet.

Jeg har en drøm, men den vet jeg ikke om vi rekker å få til. Jeg skulle ønske at begge banene på Kalbakken fikk undervarme. Oslo Fotballkrets ønsker seg kommunalt drevne vinteråpne baner geografisk spredt rundt i Oslo, hvor alle klubber (ikke bare de som har penger til å leie eller eie) skal kunne få tilgang på topp vinterbaner. Det synes jeg er en kjempegod ide, og jeg mener de to banene på Kalbakken ville vært perfekt egnet for et slikt formål.

Strategisk plasser sentral i Groruddalen, til alle Groruddalens klubbers felles nytte på vinteren. Det er en drøm, for jeg frykter at 2019 kommer for fort. For Oslo Fotballkrets har ikke rukket å få gjennomslag (ennå) alle steder som trengs for å få til et slikt prosjekt. Det jobbes med saken, og jeg håper at banene på Kalbakken kan bli de to første banene i Fotballkretsens undervarmeprosjekt, men jeg tror dessverre at det kommer litt fort på. Med eller uten undervarme, så trengs banene.


JA til enda en kunstgressbane på Kalbakken !