torsdag 2. juli 2015

JA til enda en kunstgressbane på Gressbanen !

Det trengs en ny kunstgressbane på Gressbanen. Det er allerede en kunstgressbane der, og det ligger enda en grusbane der og venter på litt grønne farger. Den kan enkelt kan gjøres om til kunstgress. Hvordan kan jeg si at det trengs en ny bane? Det henger sammen med aktiviteten i Ready.

Ready har over lengre tid vist seg som en stabilt godt drevet klubb, noe medlemstall og antall påmeldte lag i seriespill viser. Ready er også godkjent av Norges Fotballforbund som en av Oslos første kvalitetsklubber. Se video fra tilstelningen hvor Fotballpresident Yngve Hallen kom for å overrekke beviset på at Ready er en Kvalitetsklubb. Ready har mer enn fotball å by på. Nylig ble Ready også kåret til Årets idrettslag.

I fotballavdelingen er aktiviteten blitt så stor at banekapasiteten er sprengt. Vel, slik har det vært noen år allerede. Så sprengt er det at Ready selv satte igang sin egen saksjon og dugnad, og fikk bygget tre nye 3'erbanen med vandt - helt på eget initiativ.

I Oslo Fotballkrets lages det kalkyler for å måle anleggskapasitet opp mot reellt behov i klubbene. Ready har i flere sesonger på rad nå vært så presset at flere av klubbens lag må spille sine kamper på naboklubbens arena. Derfor har da også Oslo Fotballkrets, sammen med Oslo Idrettskrets og Bymiljøetaten, anbefalt at nåværende grusbane (Gressbanen2) gjøres om til kunstgress.

Ready har vist i mange år at det er et idrettslag med tilgang på mange frivillige krefter til støtteapparat og liknende funksjoner. Klubben har også flere heltidsansatte. Klubben hemmes av begrensninger i sine anlegg. Får Ready mer og bedre anlegg, så vil de klare å skape ytterligere aktivitet for barn og unge.

Det er en ganske risikofri investering for Oslo kommune, vil nå jeg si.


Jeg støtter fotballen, jeg støtter Ready, og jeg støtter fornuftige anleggsinvesteringer for idretten, spesielt når vi har fakta på bordet som sier at det trengs og at det vil skape ytterligere aktivitet.

Bare sånn for å være helt sikker på at dette skal få gjennomslag, så har jeg gått sammen med en av Oslo Høyres rutinerte bystyremedlemmer, og tidligere styreleder i Oslo Fotballkrets, Hermann Kopp. Sammen går vi til valg på at det skal bli enda en ny kunstgressbane på Gressbanen!

Bilde: "Her skal banen ligge!" sier Hermann Kopp (H28) og Kenneth Eriksen (H63)

JA til enda en kunstgressbane på Gressbanen !