mandag 25. mai 2015

KUNNSKAP hos lærerne

Skal man velge kun en faktor som påvirker kvaliteten i skolen, så er det soleklart at den faktoren er læreren. "Den gode læreren" har de fleste av oss opplevd en eller annen gang. Det er den læreren som motiverer oss, som forstår oss, som ser oss, hører oss og som svarer på spørsmålene våre før vi stiller dem.

Dessverre så er ikke alle lærere slik. Vi vet alle at det er forskjell på lærere. Jeg kan vel ikke huske så mange dårligere lærere i min oppvekst. Mange var helt passe og noen få var virkelig gode. Jeg tror imidlertid at mange flere lærere kan bli enda bedre. Alle kan vi bli bedre, og alle blir vi bedre hvis vi blir satset på. Av alle roller i vårt samfunn så er det vel lærerne som påvirker oss mest og som dermed påvirker vårt samfunn, våre verdier og våre muligheter.

Høyre ønsker å satse på lærerne. Vi ønsker å gi mer kunnskap til alle lærere. Vi ønsker å gi alle lærere en mulighet til å bli "den gode læreren". Vi tror at lærerne trenger og ønsker mer kunnskap. De ønsker utvikling på lik linje med deg og meg.

Med kunnskap menes alt som kan læres. Det kan være matte, men kanskje mer relevant for flere er nyere pedagogikk, nye malverk og ny forskning som beviser effekten av ulike tiltak og innsatsområder.


Flere timer, bedre undervising og mer målrettet fokus på de som sliter, det gir de mest kunnskapsrike elevene i landet. Høyres viktigste satsningsområde i vår kunnskapsskole er likevel læreren.

Vi satser på læreren!

Osloskolen er den beste skolen i landet! La oss fortsette med å utvikle vår skole fra å være best i landet, til å bli best i Europa. Gi din stemm til Høyre hvis du ønsker en enda bedre skole.

Godt valg!